«ΚΘΒΕ – 60 Χρόνια διαδρομή στο φως»: Τo Κρατικό Θέατρο στο περίπτερο 13 της 85ης Δ.Ε.Θ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος​ παρουσιάζει στην καρδιά της Διεθνούς Έκθεσης, στο περίπτερο 13 μία έκθεση για τα 60 χρόνια της δημιουργικής του πορείας.

«Τεχνο- διάβατη η διαδρομή στο φως, 60 χρόνια τώρα για το ΚΘΒΕ, που εμψύχωσε ανθρώπων έργα προσφέροντας ποιοτικό πολιτισμό με διεθνή χαρακτήρα». Αυτό δηλώνει ο Καλλιτεχνικός του Διευθυντής Νίκος Κολοβός, για τη λειτουργία του Περιπτέρου 13,  όπου ο κόσμος έχει τη δυνατότητα, να «εκπλαγεί ευχάριστα», θαυμάζοντας σε μια διαδραστική συνομιλία το χθες, το σήμερα αλλά και το μέλλον ενός σπουδαίου Οργανισμού που εργογραφεί ακατάπαυστα.

«Στην καρδιά λοιπόν της πόλης… η καρδιά της Έκθεσης με τον Διεθνή χαρακτήρα, πάλλεται με 85 κτύπους το δευτερόλεπτο, από το περασμένο Σάββατο. Μικρότεροι ηλικιακά κατά μία εικοσαετία κι εμείς, δώσαμε σε κάθε μας βήμα ιστορικό στίγμα πολιτισμού, με γνώμονα την προσφορά στο κοινό που αγκαλιάζει με συνέπεια και συνέχεια τις καταθέσεις μας», αναφέρει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου.

«ΚΘΒΕ – 60 Χρόνια διαδρομή στο φως»: Τo Κρατικό Θέατρο στο περίπτερο 13 της 85ης Δ.Ε.Θ

 «Ο τίτλος μας», δηλώνει απ’ την δική της σκοπιά, η Οικονομική Διευθύντρια του Οργανισμού Κωνσταντία Παπαποστόλου, «είναι ηθελημένα διττός: πιστοποιεί ότι για το ΚΘΒΕ, τέχνη σημαίνει φως πνευματικής καλλιέπειας και ότι το ΚΘΒΕ,  στον ήδη 60στό χρόνο λειτουργίας του, έχει- ως μέγιστο παρόντα στόχο του- την καλλιέργεια ώριμου, οργανωμένου, αποδοτικού περιβάλλοντος, που θα προάγει την ελευθερία σκέψης κι έκφρασης ως πεμπτουσία της θεατρικής πράξης και συγχρόνως θα αποτελεί το εχέγγυο ορθής και αποτελεσματικής διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης του».

Όσο για τον Αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή Νίκο Νικολάου, εξύμνησε την επιμονή των συντελεστών της «παράστασης» με τίτλο «ΚΘΒΕ – 60 Χρόνια διαδρομή στο φως» λέγοντας: «είναι κι αυτό ένα ακόμη έργο μας, η νέα μας παραγωγή… επεξεργάστηκε δραματουργικά, σκηνοθετήθηκε, φωτίστηκε κατάλληλα, γραφίστες, τυπογράφοι, σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι, τεχνικοί κάθε ειδικότητας δούλεψαν σκληρά νυχθημερόν για να αποδώσουν στο έπακρο και με αισθητική λεπτότητα τη σημασία του ΚΘΒΕ, και … εγένετο φως … Εμψυχωτές του, όλος ο κόσμος κάθε ηλικίας, που περιδιαβαίνοντας στη «σκηνή» μας, θα μπορέσει να ονειρευτεί, να συμπρωταγωνιστήσει, να προβάρει ρόλους και κοστούμια, απ’ το ιστορικό μας βεστιάριο, να φωτογραφηθεί πλάι στις θεατρικές μας μάσκες, φορώντας την κατά covid υγειονομική του»

 Συντελεστές

Επιμελήτρια Έκθεσης: Άννα Μαχαιριανάκη

Βοηθός επιμελήτρια: Δανάη Πανά

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Συντονισμός: Πέτρος Κοκόζης

Γραφιστική επεξεργασία σκηνικού- Οπτική επικοινωνία: Σιμώνη Γρηγορούδη

Βίντεο-προβολές: Βαλλεντίνα Κόπτη, Άντα Λιάκου

Ιστορική τεκμηρίωση κοστουμιών: Όλγα Χατζηιακώβου, Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Κατασκευές: Εργαστήρια ΚΘΒΕ

Στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης συμμετείχε ως βοηθός συντονιστή η Αγγελική Πολίτη, φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ-Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Πληροφορίες

85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Περίπτερο 13, σταντ 21

11-19 Σεπτεμβρίου 2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος