Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου (photos)

Με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών και δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών κορυφώθηκαν το απόγευμα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου (photos)

Ένα καρναβάλι με κέφι και ζωντάνια αλλά και πανδαισία χρωμάτων και θετικών διαθέσεων και με τη συμμετοχή 32 ομάδων, 27 αρμάτων και πάνω από 12 χιλιάδων καρναβαλιστών.

Γενικά οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις , ύστερα από απουσία τριών χρόνων λόγω της πανδημίας, είχαν να στείλουν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Όπως η  εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης για το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας των παιδιών (bullying), με σύνθημα: «Η σιωπή δεν σταματά τη βία. Μη φοβάσαι μίλα». Ακόμη σε όλες τις εκδηλώσεις το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος ήταν σαφές. Όλες οι ομάδες κατασκεύασαν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, θα ανακυκλωθούν ξανά.

Το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι -που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και το μεγαλύτερο στην Κρήτη- προσελκύει παραδοσιακά Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες, που φτάνουν σε σημείο να δηλώνουν ακόμα και συμμετοχή σε καρναβαλικές ομάδες. 

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου (photos)

Στο 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Τεράστια πηγή εσόδων αποτέλεσε το φετινό καρναβάλι, καθώς εκτιμάται ότι τις μέρες των εκδηλώσεων μπήκαν  στην τοπική αγορά πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι προσέλκυσε φέτος το ενδιαφέρον από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, με τα ξενοδοχεία που άνοιξαν, να γεμίζουν εν ριπή οφθαλμού.  Μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, Άνοιξαν δύο πεντΆστερα ξενοδοχεία, προκειμένου να καλυφθεί ο αυξημένος αριθμός κρατήσεων. Και βέβαια αυτές τις μέρες, με κορύφωση το τελευταίο τριήμερο, ανοικτά ήταν όλα τα τουριστικά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ, δίνοντας ουσιαστικά το “φιλί της ζωής” στην τοπική οικονομία.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος