Κρόκος: Ξεκινά η συγκομιδή του «θησαυρού» της Κοζάνης-Πρόβλημα με τα εργατικά χέρια

Γενιές και γενιές Ελλήνων έχουν μεγαλώσει μέσα στα πανέμορφα μωβ άνθη του κρόκου Κοζάνης.

Η παραγωγή του κρόκου Κοζάνης είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, με τις διαθέσιμες ποσότητες να έχουν ήδη προπωληθεί.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η συγκομιδή, το μεγάλο πρόβλημα, όμως, είναι ποιοι θα μαζέψουν τον κρόκο. Η έλλειψη εργατικών χεριών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των παραγωγών.

Η έλλειψη εργατικών χεριών είναι ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας.

Οι εργάτες, που συμμετέχουν στη συγκομιδή κρόκου πληρώνονται με 5 έως 6 ευρώ την ώρα, ενώ η διαδικασία θεωρείται δύσκολη και απαιτητική. Τα άνθη του κρόκου εμφανίζονται στα μέσα Οκτωβρίου, μόλις για 20 περίπου ημέρες και η συγκομιδή πρέπει να γίνει άμεσα, συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και πάντα με το χέρι.

Η ποιότητα του κρόκου Κοζάνης θεωρείται εξαιρετική και οι παραγωγοί τονίζουν ότι το κέρδος από την καλλιέργειά του μπορεί να είναι παραπάνω από ικανοποιητικό, καθώς η ζήτηση στην παγκόσμια αγορά, είναι πολύ μεγαλύτερη από την παραγωγή της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος