Κρίτων Αρσένης στο Πρώτο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Κίνδυνος κατάρρευσης του πλανήτη (audio)

Για τον κίνδυνο κατάρρευσης της ζωής στον πλανήτη, μίλησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Νεφέλη Λυγερού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021. «Έχουμε εξαπολύσει εδώ και 100 χρόνια έναν πόλεμο στη φύση. Η οικολογική κατάρρευση είναι αυτή που προκαλεί και την κλιματική αλλαγή, η οποία που απειλεί να καταρρεύσει ο πλανήτης και άρα η ζωή μέχρι το τέλος του αιώνα», τόνισε

«Βλέπουμε τα είδη να καταρρέουν πληθυσμιακά στην ξηρά και την θάλασσα, και αυτό είναι που προκαλεί την κλιματική αλλαγή με επιπτώσεις που θα δούμε πριν την αλλαγή του αιώνα», σημείωσε λέγοντας πως «η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας με τις καθημερινές μας επιλογές». Όπως είπε, πρέπει να σταματήσουν στην Ελλάδα οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, «καθώς κινούμαστε κόντρα στην παγκόσμια περιβαλλοντική τάση», ενώ επέρριψε ευθύνες στα περισσότερα κόμματα τα οποία «θέλουν εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου». Για την ΕΕ, επισήμανε ότι κάνει βήματα, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση «λόγω των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Για την ανακύκλωση, ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, δήλωσε ότι συνεχίζεται με πολλά προβλήματα στη χώρα μας, καθώς «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το χαρτί που ανακυκλώνεται, ότι τα πλαστικά πρέπει να καθαρίζονται».

 

 

Κάλεσε την Πολιτεία να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα «εξοικονόμησης κατ’ οίκον» για όλα τα νοικοκυριά, με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ταράτσες και στέγες, με επιδοτήσεις. Θα μπορούσαμε να παράγουμε πάνω από το 33% της ενέργειάς μας, θα ενισχυόταν το εισόδημα του πολίτη και θα μπορούσε η Ελλάδα να δει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη της οικονομίας.

«Θα πρέπει να προστατεύσουμε τα βουνά, να ενδυναμώσουμε τα μητροπολιτικά μας πάρκα και να δημιουργήσουμε πράσινες ζώνες, με δενδροφυτεύσεις που θα ενώνουν βουνά και πάρκα σαν πράσινους διαδρόμους για περίπατο στην Αθήνα», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «θα ήταν πολύ μεγαλύτερα τα οικονομικά οφέλη της χώρας αν το Ελληνικό ήταν δημόσιο. Θα μπορούσαν να ενοικιαστούν κάποιες δημόσιες υποδομές σε ιδιώτες για εστιατόρια, καφέ, όμως η πλειοψηφία του κόσμου θα πήγαινε και θα επισκεπτόταν και τις γύρω περιοχές, τονώνοντας την εμπορική δραστηριότητα με ένα πολλαπλασιαστικό όφελος για την κοινωνία», πρόσθεσε. «Τώρα με αυτό που πάνε να κάνουν στο Ελληνικό με ένα mall, ένα καζίνο, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα χώρο. Θα γίνει αφαίμαξη στις γύρω περιοχές», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος