Κρήτη: Ζητούν να σταματήσουν οι ταχυμεταφορές σε συνθήκες χιονιά

Τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, ακόμη και προσωρινή παύση της εργασίας, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τους ταχυμεταφορείς και άλλες ευάλωτες στις καιρικές συνθήκες εργασιακές ομάδες, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που έχει προκαλέσει και στην Κρήτη η “Ελπίδα”.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, που προβλέπουν ακόμη και την παύση των εργασιών στους ευαίσθητους κλάδους όπως είναι ο κατασκευαστικός, οι μεταφορές και οι ταχυμεταφορές.

Από την πλευρά της και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και την ασφάλειας των ανθρώπων που εργάζονται στις ταχυμεταφορές. Πιο συγκεκριμένα, ζητούν με νέα οδηγία να απαγορευθεί στους εργοδότες να επιτρέπουν τη διανομή μηχανοκίνητα ή πεζή για όσο θα διαρκεί η κακοκαιρία, ακόμη και με αυτοκίνητα-βαν για όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι, χωρίς απώλεια μεροκάματου ή ημέρας άδειας. Επίσης, ζητούν άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σε σχέση με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, να διασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ταχυμεταφορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος