Κρήτη: Υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα βελτιώνουν τις υπηρεσίες υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Array

Σημαντική ώθηση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά και στην εκτέλεση του ιατρικού διαγνωστικού και θεραπευτικού έργου θα δώσουν τρία υπερσύγχρονα μηχανήματα που αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, υπεγράφη χθες η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου και του πρώτου μαγνητικού τομογράφου τεχνολογίας 3 Tesla στην Κρήτη.

Όπως δήλωσε στο ertnews ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο αξονικός τομογράφος θα τοποθετηθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, εφόσον όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος του μήνα. Με την λειτουργία του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής των ασθενών στο ΤΕΠ, όπου η ταλαιπωρία τους ήταν μεγάλη και πολύωρη στην περίπτωση που έπρεπε να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία, καθώς μέχρι τώρα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης είχε έναν αξονικό τομογράφο.

Εξάλλου, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εκτιμά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ότι μπορεί, αν δεν υπάρξουν προβλήματα, να τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος μαγνητικός τομογράφος 3 Tesla στο νησί, χρονοδιάγραμμα που ζήτησε από την προμηθεύτρια εταιρεία να τηρηθεί. Η συνολική δαπάνη μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 για την προμήθεια των δύο μηχανημάτων ανέρχεται στα 3.000.600 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, κατά το ίδιο διάστημα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το ψηφιακό Pet/ct που έχει ήδη προμηθευτεί, στο πλαίσιο δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και παραλάβει το νοσοκομείο.

Όπως εξήγησε, ολοκληρώνονται οι τεχνικές εργασίες στον χώρο, όπου θα λειτουργεί το Pet scan και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των γιατρών, ώστε σε δύο μήνες να αρχίσει να λειτουργεί. Είναι το πρώτο pet ct που θα λειτουργήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης, το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη αντιμετώπιση των ογκολογικών και άλλων ασθενών, που μέχρι τώρα έπρεπε να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να υποβληθούν στην εξέταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος