Κρήτη: Το πρώτο χιόνι “υποδέχθηκαν” Ψηλορείτης και Λευκά Όρη

“Μύρισε” χειμώνας στα ορεινά της Κρήτης, με τις κορυφές του Ψηλορείτη και των Λευκών Ορέων να “υποδέχονται” τα πρώτα χιόνια. Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν το τελευταίο διήμερο και “έντυσαν” τα ψηλότερα βουνά με ένα λευκό “πέπλο”, προκαλώντας τις θετικές αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού.

Εκτός από τα πρώτα χιόνια, το πέρασμα του ψυχρού μετώπου από την Κρήτη, έφερε τις τελευταίες ώρες και σημαντικά ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού. Χθες, Τετάρτη (23/11) μέχρι τις 6 το απόγευμα, περιοχές των Χανίων φιγούραραν στις πρώτες θέσεις των σημείων της χώρας, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.

Κρήτη: Το πρώτο χιόνι “υποδέχθηκαν” Ψηλορείτης και Λευκά Όρη

Σήμερα, με το κύμα της κακοκαιρίας να έχει ήδη υποχωρήσει, ο ήλιος έχει κάνει την εμφάνισή του στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, ενώ και οι θερμοκρασίες είναι σε καλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι τα πρώτα χιόνια που έπεσαν τις προηγούμενες ώρες δεν θα έχουν διάρκεια και θα λιώσουν σύντομα. Ωστόσο, οι φωτογραφίες του χιονισμένου Ψηλορείτη κάνουν το γύρο του διαδικτύου, συνοδευόμενες από τα θετικά σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποδέχθηκαν ενθουσιωδώς τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα. “Στην ώρα του, καλό χειμώνα” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Μιλώντας στο ertnews, ωστόσο, ανέφερε δεικτικά πως φέτος καλό θα είναι τα χιόνια να περιοριστούν στα ορεινά και να μην κατέβουν στα Ανώγεια. Γιατί; Μα, εξαιτίας του κόστους του πετρελαίου κίνησης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αν χρειαστεί να κινητοποιηθούν τα μηχανήματα για τον εκχιονισμό δρόμων τόσο εντός του οικιστικού ιστού όσο και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, τότε θα εκτροχιαστεί ο δημοτικός προϋπολογισμός, καθώς η τιμή του πετρελαίου είναι κατά πολύ αυξημένη.

Το θέμα, όπως ανέφερε, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, τέθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων καθώς απασχολεί ιδιαίτερα τους ορεινούς δήμους. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι ορεινοί δήμοι ζητούν αφενός μία τακτική χρηματοδότηση για θέματα πολιτικής προστασίας και αφετέρου να αποτελέσει η ορεινότητα βασικό κριτήριο για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος