Κρήτη: Στα λευκά τα ορεινά και ημιορεινά – Που έχουν κλείσει τα σχολεία

Χωρίς να αφήνει πίσω της σοβαρά προβλήματα συνεχίζεται η έλευση του καιρικού συστήματος “Φίλιππος” από την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού συνεχίζονται ενώ σημειώνονται βροχοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ τα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα για να το κρατήσουν ανοικτό. Τόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στα Ανώγεια το χιόνι που πέφτει είναι κατά διαστήματα πυκνό και η χιονόστρωση φτάνει τα 20-30 εκατοστά.

Κρήτη: Στα λευκά τα ορεινά και ημιορεινά – Που έχουν κλείσει τα σχολείαΌπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, κατά τη διάρκεια της νύχτας το θερμόμετρο έδειξε -3, ενώ το κρύο εξακολουθεί να είναι τσουχτερό.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν, το πρωί, στον οικισμό Άγιος Γεώργιος, αφήνοντας χωρίς ρεύμα τα μισά σπίτια. Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εντοπισθεί η βλάβη και να αποκατασταθεί.

Κρήτη: Στα λευκά τα ορεινά και ημιορεινά – Που έχουν κλείσει τα σχολείαΗ κίνηση των οχημάτων από και προς το Οροπέδιο καθώς και μεταξύ των χωριών του γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με 4×4. Με τον ίδιο τρόπο διεξάγεται η κυκλοφορία και στα Ανώγεια, όπου το θερμόμετρο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, έδειχνε -1 στις 9 το πρωί.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς και ιδίως από τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου που θα θελήσουν να περάσουν λίγες ξένοιαστες ώρες στα χιόνια. “Όσοι θελήσουν να έρθουν θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να μην βγαίνουν εκτός του καθαρισμένου από τα μηχανήματα οδικού δικτύου” τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Κρήτη: Στα λευκά τα ορεινά και ημιορεινά – Που έχουν κλείσει τα σχολείαΤην προσοχή των πολιτών ζητεί και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, καθώς, όπως ανέφερε, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν υποτροπή του καιρού το Σαββατοκύριακο και συνέχιση των φαινομένων.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στους δήμους Ανωγείων και Οροπεδίου, ενώ θα εξεταστεί πιθανή παράταση του κλεισίματός τους την Δευτέρα, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού. Με αποφάσεις των δημάρχων δεν λειτουργούν σήμερα, λόγω του καιρού, τα σχολεία στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, όπου επίσης χιονίζει και το κρύο είναι τσουχτερό, αλλά και στις δημοτικές ενότητες Αγίας Βαρβάρας, Ρούβα και Κόφινα του δήμου Γόρτυνας, όπου επικρατούν ανάλογες συνθήκες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος