Κρήτη: “Μουδιάζει” τον τουρισμό η ρωσο – ουκρανική κρίση

Έκδηλη είναι η ανησυχία που εκφράζουν οι ξενοδόχοι, αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες, αναφορικά με τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην φετινή τουριστική περίοδο. Λίγο πριν από την έναρξή της και ενώ οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες για την έκβαση της επερχόμενης σεζόν, η απειλή πολέμου στα ρωσο – ουκρανικά σύνορα έρχεται να ταράξει τα νερά και να δημιουργήσει για μία ακόμη φορά κλίμα ανασφάλειας.

Κρήτη: “Μουδιάζει” τον τουρισμό η ρωσο – ουκρανική κρίσηΉδη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, παρατηρείται ένα “μούδιασμα” στις κρατήσεις, καθώς όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και ελπίζουν ότι η λύση στην κρίση θα δοθεί γρήγορα και μέσω της πολιτικής. Ο φόβος των επιχειρηματικών του τουρισμού είναι πως μια ενδεχόμενη σύρραξη δεν θα επηρέαζε μόνο τις ροές τουριστών από την Ρωσία και την Ουκρανία, στις οποίες προσδοκά η Κρήτη ως προορισμός.

Κρήτη: “Μουδιάζει” τον τουρισμό η ρωσο – ουκρανική κρίσηΌπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, μια τέτοια εξέλιξη θα είχε γενικότερη αρνητική επίδραση στην ζήτηση τουριστικών πακέτων λόγω της περαιτέρω αύξησης του ενεργειακού κόστους και της συνεπακόλουθης συρρίκνωσης των διαθέσιμων των ευρωπαίων πολιτών για διακοπές. Μάλιστα, όπως σημείωσε δεικτικά, πολλές από τις φετινές προκρατήσεις γίνονται χωρίς την πληρωμή προκαταβολής, κάτι που σημαίνει ότι “όλα είναι στον αέρα”. Από την πλευρά του ο κ. Βλατάκης επανέλαβε ότι θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, καθώς το τουριστικό προϊόν είναι ευαίσθητο. “Το ταμείο θα το κάνουμε, όπως πάντα, στο τέλος της σεζόν” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος