Κρήτη: “Έστρωσε” το χαλάζι στο Ηράκλειο, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (video)

Συνεχείς και έντονες κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού σημειώνονται και σήμερα, ενώ στα πεδινά καταγράφονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο Ηράκλειο, όπως και σε άλλα αστικά κέντρα στα βόρεια παράλια, σημειώνονται από χθες καταιγίδες που συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις.

Το πρωί (23/3/22)έντονη χαλαζόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να “το στρώσει” σε αρκετά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους. Στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της λεωφόρου Παπαναστασίου, έγινε καραμπόλα έξι οχημάτων, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί.

Κρήτη: “Έστρωσε” το χαλάζι στο Ηράκλειο, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (video)Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από όσους κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς χιόνι πέφτει στην Αγία Βαρβάρα, στα Ανώγεια και στο Οροπέδιο Λασιθίου. Όπως, μάλιστα, ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, όσοι οδηγοί κινούνται προς ή εντός των χωριών του δήμου θα πρέπει να διαθέτουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες. Το χιόνι πέφτει πυκνό και ήδη η χιονόστρωση έχει φτάσει τους 30 πόντους στις εισόδους του Οροπεδίου και τους 20 μέσα στα χωριά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε η διακομιδή με το 4Χ4 ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Τζερμιάδου ασθενούς με αναπνευστικό πρόβλημα αρχικώς στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο. Επίσης, χωρίς ρεύμα έμεινε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο ο μισός οικισμός του Ψυχρού, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Το θερμόμετρο έχει “κολλήσει” στους μηδέν βαθμούς Κελσίου τόσο στο Οροπέδιο όσο και στα Ανώγεια, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται ακατάπαυστα για να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο, ενώ τα σχολεία παραμένουν και σήμερα κλειστά, ενώ εξετάζεται να μην ανοίξουν ούτε και αύριο, καθώς τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Ήδη ένα λευκό πέπλο έχει καλύψει τα πάντα, δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες για τους συνηθισμένους στο κρύο κατοίκους των αυτών και άλλων ορεινών περιοχών.

Κρήτη: “Έστρωσε” το χαλάζι στο Ηράκλειο, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (video)Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, διευθυντής Κλιματολογίας, Νίκος Καραταράκης, τα φαινόμενα και σήμερα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού, ενισχυμένους βοριάδες και την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 12 βαθμούς Κελσίου. Αύριο, Πέμπτη, θα είναι λιγότερα και με μικρότερη ένταση και θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια και κεντρικά του νησιού, ενώ οι βοριάδες θα εξασθενίσουν και η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέβει στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το μεσημέρι και από τα δυτικά και από το απόγευμα και στα ανατολικά του νησιού και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Όπως ανέφερε, ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα είναι πολύ καλός, με τη θερμοκρασία θα καταγράφει περεταίρω αύξηση και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Φωτογραφίες, βίντεο: Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Στεφανάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος