Κρήτη: “Επόμενος σταθμός το Μαξίμου” προειδοποιούν οι αγρότες και ζητούν λύσεις από τον πρωθυπουργό

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μεταφέροντάς τις στην Αθήνα, δηλώνουν οι αγρότες της Κρήτης στον απόηχο του χθεσινού συλλαλητηρίου έξω από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης. Μια κινητοποίηση με ικανοποιητική συμμετοχή, ειρηνική, στην οποία οι αγρότες θέλησαν να στείλουν μήνυμα απόγνωσης εντός και εκτός χώρας για τα προβλήματα που προκαλούν “ασφυξία” στην παραγωγική διαδικασία, την έλλειψη εργατικών χεριών και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής. Πλέον, ζητούν πολιτικές λύσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κρατούν “ζεστές” τις μηχανές των αγροτικών για δυναμική απάντηση, στην περίπτωση που δεν πάρουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Κρήτη: “Επόμενος σταθμός το Μαξίμου” προειδοποιούν οι αγρότες και ζητούν λύσεις από τον πρωθυπουργόΣτον απόηχο της χθεσινής κινητοποίησης, οι αγροτοσυνδικαλιστές δηλώνουν ικανοποιημένοι καθώς, για πρώτη φορά πραγματοποίησαν συλλαλητήριο εν μέσω τουριστικής περιόδου και μάλιστα στον επίμαχο χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών. Αντιθέτως, ήταν προετοιμασμένοι ώστε να ενημερώσουν έλληνες και αλλοδαπούς για τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου τους.

Έστησαν πανό και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στους διερχόμενους οδηγούς, που αντιμετώπισαν με ενδιαφέρον και κατανόηση την αγροτική κινητοποίηση. Γι’ αυτό και, όπως έλεγαν στην ΕΡΤ Ηρακλείου αγροτοσυνδικαλιστές, δέχθηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από διάφορους φορείς, προερχόμενους και από τον τουριστικό τομέα, οι οποίοι τους απέδιδαν τα εύσημα για την διοργάνωση του παγκρήτιου χαρακτήρα συλλαλητηρίου, που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Ιεράπετρας, Σητείας, Τυμπακίου και Σελίνου.

Κρήτη: “Επόμενος σταθμός το Μαξίμου” προειδοποιούν οι αγρότες και ζητούν λύσεις από τον πρωθυπουργόΌπως αναφέρουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις σύλλογοι: “Το γεγονός αυτό εκτιμήθηκε και αναδείχθηκε στο μέγιστο βαθμό από πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπου τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτών, που επέλεξαν αυτή την μορφή αγώνα στην δεδομένη χρονική στιγμή”.

Κρήτη: “Επόμενος σταθμός το Μαξίμου” προειδοποιούν οι αγρότες και ζητούν λύσεις από τον πρωθυπουργόΣτην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκατοντάδες αγρότες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και βουλευτές του νησιού. Ολοκληρώθηκε δε με τους αγρότες να ζητούν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι αγροτοσυνδικαλιστές, κοινή παραδοχή όλων, η οποία εκφράστηκε τελικά και ως απόφαση της διαδήλωσης, είναι πως για ό,τι έχει γίνει έως σήμερα στον πρωτογενή τομέα αλλά και ό,τι θα ακολουθήσει, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό.

Κρήτη: “Επόμενος σταθμός το Μαξίμου” προειδοποιούν οι αγρότες και ζητούν λύσεις από τον πρωθυπουργό

Σημειώνεται πως ήδη συστάθηκε επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους αγροτικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως τονίζεται, “θα καταθέσει τα αιτήματα που καίνε σήμερα τον αγροτικό κλάδο μόνο στον ίδιο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Μάλιστα, οι αγροτοσυνδικαλιστές προειδοποιούν ότι η “χθεσινή διαδήλωση ήταν απλά προπομπός δυναμικότερων κινητοποιήσεων, μόνο στο Μαξίμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος