Κρήτη: Πάσχα με καλό καιρό και αφρικανική σκόνη

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες μεγαλύτερες από τις κανονικές για την εποχή, αλλά και με την αφρικανική σκόνη παρούσα, θα κάνουν Πάσχα οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, οι νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι αναμένεται αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, να φέρουν ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης στο νησί, το οποίο θα παραμείνει, χωρίς όμως μεγάλη πυκνότητα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Η θερμοκρασία αύριο θα ανέβει κι άλλο και θα φτάσει στις μέγιστες τιμές τις τους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται στροφή των ανέμων από δυτικές διευθύνσεις, μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον ίδιο θα παραμείνει σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται μεταξύ των 23 – 25 βαθμών Κελσίου. Αυτό το καιρικό σκηνικό, μάλιστα, όπως εκτίμησε, θα έχει διάρκεια και μετά το Πάσχα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας και μέχρι την Πρωτομαγιά.

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν όχι μόνο το σούβλισμα και τα αντικρυστά στην εξοχή, αλλά και όσους θελήσουν να κάνουν τις πρώτες βουτιές για φέτος στη θάλασσα, παρότι η θερμοκρασία της κυμαίνεται στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, πάντως, Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3-4 Μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιονανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος