Κρήτη: Ο ΕΛΓΑ πληρώνει 2,3 εκατομμύρια ευρώ για ζημιές σε καλλιέργειες

Ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ οι αποζημιώσεις, που καταβάλλει σήμερα (10/2) ο ΕΛΓΑ σε πληγέντες παραγωγούς της Κρήτης, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων 2.327.670,13 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά ζημιές που προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο σε αμπέλια του νομού Ηρακλείου, αλλά και σε δενδρώδεις καλλιέργειες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής του υποκαταστήματος Κρήτης του ΕΛΓΑ Νίκος Δασκαλάκης, οι σημερινές πληρωμές αφορούν την εξόφληση αποζημιώσεων για ζημιές από παγετό και καύσωνα σε αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά, που προκλήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αποτύπωση των ζημιών, που άφησε πίσω της η “Ελπίδα” από τα κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ, που συνεχίζουν τις αυτοψίες, ενώ είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς.

Την ίδια ώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν χθες στην Κρήτη, άφησαν πίσω τους περιορισμένης έκτασης ζημιές σε πλαστικά, σε ορισμένα θερμοκήπια της Ιεράπετρας, όπου οι ριπές έφτασαν ακόμη και τα 12 Μποφόρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος