Κρήτη: Έξι βρέφη και παιδιά στις Μονάδες Αντιμετώπισης Κορονοϊού – Δύο νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας

Νέους θανάτους, αλλά και νοσηλείες νεογνών και μικρών παιδιών, φέρνει το 6ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που επελαύνει στην Κρήτη, οδηγώντας καθημερινά ολοένα και περισσότερους ασθενείς στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να προκαλείται πίεση τόσο στο ΕΚΑΒ, όσο και στο προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το προηγούμενο 24ωρο έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο των Χανίων, όπου νοσηλευόταν, μία γυναίκα 59 ετών, από επιπλοκές του κορονοϊού. Σήμερα το πρωί, ένας υπερήλικος, 99 ετών, που νοσηλευόταν στην κλινική covid του Βενιζελείου, επίσης κατέληξε, ενώ από τις 21 Ιουνίου έχουν χάσει τις ζωές τους εξαιτίας της covid-19 άλλοι 7 ασθενείς σε νοσοκομεία της Κρήτης, ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, οι ασθενείς που κατέληξαν στα νοσοκομεία της Κρήτης “χτυπημένοι” από κορονοϊό είναι 281. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο των Χανίων  κατέληξαν 99 ασθενείς, στο Βενιζέλειο 91, στο ΠΑΓΝΗ 48, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 17, σε αυτό του Αγίου Νικολάου 12, στης Σητείας 3 και στης Ιεράπετρας 11.

Την ίδια ώρα, συνολικά 6 νεογνά και παιδιά, νοσηλεύονται στις μονάδες αντιμετώπισης κορονοϊού στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται ένα νεογνό, ενώ στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού της Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται πέντε ακόμη αγόρια, ηλικίας ενός μήνα, ενός, δύο, τριών και 16 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος