Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης περιπατητή στα Λευκά Όρη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις Βρύσες και την Ανώπολη Σφακίων στα Λευκά Όρη, για τον εντοπισμό ενός περιπατητή από την Πολωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων ο 44χρονος άνδρας έφυγε το πρωί από την περιοχή του Ομαλού αλλά έχασε το μονοπάτι που ακολουθούσε, πιθανότατα με προορισμό την Αγία Ρούμελη και βρέθηκε στην περιοχή Κάστρο, πάνω από τα Ασκύφου Σφακίων σε υψόμετρο 1.900 μέτρων.

Ο ίδιος μέσω του 112 κάλεσε σε βοήθεια, καθώς όπως είπε αν και είναι καλά στην υγεία του έχει μείνει από νερό και ανησυχεί πολύ για το κρύο καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία στα Λευκά Όρη αυτήν την εποχή φτάνει και τους 0 βαθμούς κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο 44χρονος ζήτησε βοήθεια είπε πως η θερμοκρασία ήταν ήδη 6 βαθμούς κελσίου, δεν φορούσε κατάλληλα ρούχα και προσπαθούσε να μείνει ζεστός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στην περιοχή σπεύδουν για βοήθεια 3 άτομα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Ανώπολης, ανάμεσα τους και ο έμπειρος διοικητής Σταύρος Πλυμάκης ο οποίος έχει πάρει μέρος σε δεκάδες διασώσεις και δύο άτομα από την Πυροσβεστική υπηρεσία Βρυσών.

Μαζί τους είναι και ένας κάτοικος της περιοχής που γνωρίζει καλά τα δύσβατα μονοπάτια που πρέπει να διασχίσουν οι διασώστες για να φτάσουν στην περιοχή που βρίσκεται ο Πολωνός σύμφωνα με το στίγμα που τους έχει δώσει.

Η δύσκολη επιχείρηση αναμένεται να κρατήσει όλη τη νύχτα και όλοι εύχονται να έχει αίσιο τέλος.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος