Κρήτη: Εντυπωσιακές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής – Πού έβρεξε περισσότερο

Ισχυρές βροχοπτώσεις και εντυπωσιακές καταιγίδες, με αλλεπάλληλες αστραπές που έκαναν τη νύχτα μέρα στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές του νησιού, έφερε στην Κρήτη η κακοκαιρία που από χθες το απόγευμα επιμένει, προκαλώντας και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Μέσα σε λίγη ώρα, χθες το βράδυ, πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ από τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αναφέρθηκαν εκριζώσεις δέντρων και μικρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

Κρήτη: Εντυπωσιακές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής – Πού έβρεξε περισσότερο

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα ύψη των βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν μέχρι το πρωί της Τσινοπέμπτης (24/02) στην Κρήτη ήταν σημαντικά. Tο μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης καταγράφεται στην Ασή Γωνιά Χανίων και φτάνει τα 50 χιλιοστά. Ακολουθούν οι περιοχές Ασκύφου με 49 χιλιοστά, η Σαμαριά με 47, τα Ανώγεια με 30 και ο Θέρισος Χανίων με 29.

Λόγω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών η Πολιτική Προστασία του δήμου Φαιστού προχώρησε στο κλείσιμο, μέχρι νεωτέρας, των ιρλανδικών διαβάσεων “Τριών Αστεριών”, “Περίου” και εκείνης στο πέρασμα “Αγίας Τριάδας”. Ο δήμος Φαιστού εφιστά την προσοχή στους δημότες και στους διερχόμενους οδηγούς και τους καλεί να μην κινούνται στα επικίνδυνα σημεία.

Για σήμερα, πάντως, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

(φωτογραφία Γιώργος Ψιμουλάκης – Μετεωκρήτες)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος