Κρήτη: Εντυπωσιακές εικόνες χιονιού Μάιο μήνα σε Ψηλορείτη και Λευκά Όρη

Ακόμη και τώρα, Μάιο μήνα, το ύψος του χιονιού στον Ψηλορείτη, στη διαδρομή προς το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα φτάνει τα πέντε μέτρα.

Κρήτη: Εντυπωσιακές εικόνες χιονιού Μάιο μήνα σε Ψηλορείτη και Λευκά Όρη

Και μπορεί στην κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται το Αστεροσκοπείο, τα χιόνια να έλιωσαν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το Πάσχα, όμως, στη διαδρομή ως εκεί, οι διερχόμενοι περνούν ανάμεσα από πανύψηλα τείχη χιονιού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Γιώργου Νταγιαντά.

Κρήτη: Εντυπωσιακές εικόνες χιονιού Μάιο μήνα σε Ψηλορείτη και Λευκά Όρη

Τις εντυπωσιακές εικόνες, που καταγράφηκαν μετά από τις εργασίες διάνοιξης του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο από συνεργείο του δήμου Ανωγείων, έρχονται να συμπληρώσουν οι εκπληκτικής ευκρίνειας δορυφορικές λήψεις που δημοσίευσε ο ιστότοπος climatebook, οι οποίες αποτυπώνουν την χιονοκάλυψη τόσο στον Ψηλορείτη όσο και στα Λευρά Όρη, στις 5 Μαΐου.

Κρήτη: Εντυπωσιακές εικόνες χιονιού Μάιο μήνα σε Ψηλορείτη και Λευκά Όρη

Οι εικόνες αυτές, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, δείχνουν ότι ακόμη και τώρα η χιονοκάλυψη είναι αρκετά καλή, ως αποτέλεσμα των χιονιάδων που είχαμε κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χιονοκάλυψη και στα δύο βουνά καταγράφεται με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια, χάρη στην πολύ υψηλή ανάλυση των οργάνων του δορυφόρου Sentinel 2,του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus. Αντιστοιχούν στο φάσμα του φυσικού χρώματος με ανάλυση 10 μέτρων και παρουσιάζονται μετά από επεξεργασία. Και πλέον, οι μεγάλης ευκρίνειας δορυφορικές εικόνες, αποτελούν ένα χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο καθώς επιτρέπουν στους επιστήμονες να λαμβάνουν και να αναλύουν δεδομένα με μεγάλη αξιοπιστία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος