Κρήτη: Χιόνια, βροχοπτώσεις και κρύο μέχρι την Τετάρτη (video)

Χιόνια στα ορεινά, τσουχτερό κρύο και έντονες βροχοπτώσεις φέρνει στην Κρήτη το νέο κύμα κακοκαιρίας που ήδη επηρεάζει το νησί, κλείνοντας σχολεία και βγάζοντας ξανά στους δρόμους τα εκχιονιστικά.

Κρήτη: Χιόνια, βροχοπτώσεις και κρύο μέχρι την Τετάρτη (video)Ήδη από τα ξημερώματα άρχισε να το στρώνει ξανά σε Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου. Το θερμόμετρο στο Οροπέδιο Λασιθίου έδειξε κατά τη διάρκεια της νύχτας -2 βαθμούς Κελσίου, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης. Άρχισε να χιονίζει λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα και μέχρι το πρωί η χιονόστρωση μέσα στα χωριά είχε φτάσει τους 10 πόντους.

Από τις 4 τα ξημερώματα ήδη το χιόνι είχε φτάσει τους 5 πόντους στα Ανώγεια, όπου τα εκχιονιστικά έπιασαν και πάλι δουλειά μέσα στη νύχτα για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Τα σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα και στους δύο δήμους, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από τους δημάρχους παράταση του κλεισίματός τους ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Ένταση των φαινομένων, κυρίως των βροχοπτώσεων, αλλά και των ανέμων, αναμένεται από αύριο, Τρίτη (22/3), ενώ θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες από το απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από την Πέμπτη και σταδιακά αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος