Κοζάνη: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της – Επίταξη ανεμβολίαστης πνευμονολόγου

Συνεχίζεται η μεγάλη πίεση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης όπου στην κλινική covid νοσηλεύονται 53 ασθενείς, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές σε όμορα νοσοκομεία. Μεγάλη είναι η κινητικότητα προσερχόμενων ασθενών και στα ΤΕΠ, καθώς και ασθενοφόρων που καταφθάνουν από το πρωί. Την ίδια ώρα “επιτάχθηκε” πνευμονολόγος για το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας η οποία είναι ανεμβολίαστη.  Έως και 25% φτάνει η αύξηση των διακομιδών τις τελευταίες ημέρες στο Μαμάτσειο, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται χειρότερη από πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμά Σαραφείδη. Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση, σε ότι αφορά στην διαχείριση των περιστατικών covid που φτάνουν συνεχώς στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής να κάνουν λόγο για κλιμάκωση, ζητώντας ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο άνοιγμα επιπρόσθετων κλινών covid αλλά και των περιστατικών μη covid.

Κοζάνη: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της – Επίταξη ανεμβολίαστης πνευμονολόγουΣτο 100% παραμένει η πληρότητα στις ΜΕΘ των δυο νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης. Μέχρι σήμερα πάντως στο Μαμάτσειο δεν προσήλθαν ιδιώτες γιατροί, αλλά ούτε με φύλλα επίταξης.

Ανεμβολίαστη

Ωστόσο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οικειοθελώς δύο πνευμονολόγοι και ένας παθολόγος, ενώ το φύλλο επίταξης παρέλαβε μια πνευμονολόγος η οποία όμως δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εμβολιαστεί. 

Η έκκληση για βοήθεια παραμένει ζητούμενο με την διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, Ευθαλία Ράντου, και τον γιατρό, Δημήτρη Ντέμο, να περιγράφει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται για μια ακόμη φορά η περιοχή όπως αποτυπώνεται και στις νοσηλείες με τον φόβο ότι θα υπάρξει κλιμάκωση τις επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκος, αναφέρει πως οι κλίνες παραμένουν γεμάτες, με διακομιδές ασθενών και από την Κεντρική Μακεδονία. Η ίδια εικόνα και στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας στην ΜΕΘ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος