Κοζάνη: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και ειδικές δράσεις για την οδική ασφάλεια ενόψει Πάσχα

Αυξημένα είναι τα μέτρα που σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ και η Τροχαία σε όλη την επικράτεια, για την περίοδο των εορτών του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τον διευθυντή αστυνομίας Κοζάνης, κ. Σπύρο Διόγκαρη.

Στην Κοζάνη, υπήρξαν μάλιστα και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως οι ζωγραφιές παιδιών δημοτικού, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν από μικρή ηλικία για την τήρηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.

Όπως τόνισε ο διευθυντής Τροχαίας Κοζάνης, Ελευθέριος Καραδίσογλου, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει, αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων. Παράλληλα, η Τροχαία συνιστά στους πολίτες να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, να μην πίνουν αλκοόλ πριν οδηγήσουν, να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που τους αποσπούν την προσοχή και να  «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος