Κοζάνη: Αντιδράσεις για τις αυξήσεις των τιμολογίων στο νερό και την τηλεθέρμανση

Άναψε φωτιές η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Κοζάνης  με τις αυξήσεις στο νερό και στην τηλεθέρμανση που υπερψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή φέρνοντας μαζί, τις αντιδράσεις των προέδρων και των 52 τοπικών διαμερισμάτων αλλά και των καταναλωτών.

Με δυσκολία οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στους φουσκωμένους λογαριασμούς και όχι μόνο της ενεργειακής κρίσης αλλά και των αυξήσεων στο νερό και στην τηλεθέρμανση στον Δήμο Κοζάνης.

Τόσο με ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων τις προηγούμενες ημέρες που κάνουν λόγο για δυσβάσταχτο κόστος όσο και η τελική απόφαση για τις αυξήσεις που επιβαρύνουν  τα νοικοκυριά, μαζί με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος αλλά και την ενεργειακή κρίση αναγκάζονται οι κάτοικοι, σε μια φτωχοποιημένη περιοχή να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική στον Δήμο Κοζάνης  περιλαμβάνει την αύξηση της τάξης του 10% στην τηλεθέρμανση, κατάργηση του 80% επί της αξίας στο νερό και την ενσωμάτωση του στην  τελική τιμή, με την αύξηση για τους καταναλωτές στην πόλη της Κοζάνης να ανέρχεται στο 6,79% και για τα τοπικά Διαμερίσματα στο 10,11% μεσοσταθμικά.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, γίνεται λόγος για την βιωσιμότητα της επιχείρησης λόγω των οικονομικών επιβαρύνσεων από τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και το ρεύμα και επιπρόσθετα των  χρεών προς την ΔΕΥΑ Κοζάνης που ανέρχονται στα 27 εκ. ευρώ, με τον Δήμαρχο Κοζάνης να τονίζει την αναγκαιότητα των αυξήσεων στα τιμολόγια νερού και τηλεθέρμανσης.

Πάντως κάτοικοι και επιχειρήσεις εκπέμπουν SOS για την δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης και της πανδημίας ζητώντας την βοήθεια πολιτείας και Δήμου Κοζάνης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος