Κορονοϊός: Κριτική των κομμάτων, για ελλιπή μέτρα, μετά την άρση του lockdown (video)

Την εισήγηση του πρωθυπουργού στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό, σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς και για καλλιέργεια εφησυχασμού.

“Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να κάνει την αυτοκριτική του” κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ , κάνοντας λόγο για “έλλειψη σχεδίου απέναντι στην πανδημία από την κυβέρνηση, που προέβαλε τις πολιτικές της προτεραιότητες, και όχι τις υγειονομικές” και  τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως στηλίτευσε την προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα το προηγούμενο διάστημα”, ενώ “την ίδια στιγμή έστελνε σειρά από αντιφατικά μηνύματα προς την κοινωνία”.

Σκληρή  κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι  “υπουργοί και  στελέχη έδωσαν επανειλημμένα το κακό παράδειγμα. Έτσι πλήξατε και την αξιοπιστία σας.”  Και σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: “Οι Έλληνες κ. Μητσοτάκη επέδειξαν και φιλότιμο και ευθύνη, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας. Η χαλάρωση του Ιουλίου ήταν αποκλειστικά δίκη σας ευθύνη. Καλλιεργήσατε τον εφησυχασμό, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, ανοίξατε τα πάντα χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας, και με τις αντιφατικές αποφάσεις σας δημιουργήσατε σύγχυση.”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι “Δεν μπορεί το θέμα της ατομικής ευθύνης να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, την εποπτεία στους χώρους δουλειάς και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων στο λαό και στο υγειονομικό προσωπικό”

“Δυστυχώς για αυτούς , το φιλότιμο του Έλληνα μπορεί να είναι απεριόριστο, η υπομονή του όμως σύντομα εξαντλείται.” σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος