Κορονοϊός: Ελπίδες για θεραπεία με Τ-Λεμφοκύτταρα

Ελπίδες για μια νέα θεραπεία κατά του κορονοϊού γεννούν τα αποτελέσματα της έρευνας της αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου. Το ζωντανό φάρμακο τα Τ-λεμφοκύτταρα δηλαδή μειώνει τη θνησιμότητα στους βαριά νοσούντες κατά 52% ενώ επιταχύνει και την απεξάρτηση των ασθενών από το οξυγόνο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 90 ασθενείς από τους οποίους οι 60 έλαβαν τα Τ-λεμφοκύτταρα που αναγνωρίζουν τον κορονοϊό  και οι 30 έλαβαν μόνο την πρότυπη φροντίδα. Η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία μετατρέπει σε ζωντανό φάρμακο εντός του ασθενή τα Τ-λεμφοκύτταρα  που ελήφθησαν από  δότες που ανέρρωσαν από τον κορoνοϊό και πολλαπλασιάστηκαν στη συνέχεια στο εργαστήριο.

Οι δότες είναι 30 υγειονομικοί που έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Ήδη έχουν φτιαχτεί 40 δόσεις και βρίσκονται στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου. Η χρηματοδότηση της μελέτης έγινε στο μεγαλύτερο μέρος της από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με την οικονομική υποστήριξη επίσης του Νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου αλλά και απλών πολιτών. Για την υλοποίησή της η πρωτοποριακή θεραπεία κόστισε συνολικά 350.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος