Κορονοϊός: Εκτόξευση στον αριθμό των διασωληνωμένων-Προβληματισμός για τις νέες μεταλλάξεις

Η νέα εκτόξευση στον αριθμό των διασωληνωμένων, που το τελευταίο εικοσιτετράωρο  έσπασε το “φράγμα” των πεντακοσίων ασθενών, αλλά και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού,  ανεβάζει κατακόρυφα την αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας.
Η εκτίμηση, πάντως, της επιστημονικής κοινότητας, είναι ότι  δεν θα φανεί ακόμη η σταθεροποίηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, παρά την αυστηροποίηση των μέτρων.

Δύο νέες μεταλλάξεις  που ανιχνεύτηκαν στην Ελλάδα, θέτουν σε πλήρη κινητοποίηση τις υγειονομικές Αρχές της χώρας. Καταγράφηκαν στην Αττική από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και εμφανίζονται πιο ανθεκτικές.

Στη Θεσσαλονίκη, η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη  σημειώνει ραγδαία αύξηση. Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, από τις συνολικά 51 οι 43 μεταλλάξεις του νοτιοαφρικανικού στελέχους, έχουν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

206% αύξηση παρουσιάζουν οι μετρήσεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης την τελευταία εβδομάδα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα rapid test στο Δημαρχείο της πόλης.

Σύμφωνα με έρευνα, και η  αυξημένη γύρη στον αέρα, λόγω άνοιξης, αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης με κορονοϊό.

Όλα αυτά την στιγμή που η πίεση στα νοσοκομεία δεν θα υποχωρήσει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πριν από τα τέλη του μήνα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΨΑΡΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος