Κορωνησία – Το γραφικό ψαροχώρι της Άρτας

Στον Αμβρακικό κόλπο εκεί όπου η θάλασσα συναντά την λιμνοθάλασσα, υπάρχει ένας μεγάλος θησαυρός. Η Κορωνησία προσφέρεται για τα ξεχωριστής νοστιμιάς ψάρια και οστρακοειδή, αλλά και για το φυσικό περιβάλλον.

Ένα μικρό ψαροχώρι μοιάζει να επιπλέει επάνω στα νερά του Αμβρακικού δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία, για κάποιον μακρινό παράδεισο. Είναι  το νησάκι της Κορωνησίας. Ο επισκέπτης φτάνει εκεί ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή μεταξύ ουρανού και θάλασσας. Προορισμός είναι ο οικισμός του νησιού, σκαρφαλωμένος σε ένα μικρό ύψωμα, με μία μοναδική θέα στον Αμβρακικό κόλπο.

Λίγοι οι κάτοικοι του νησιού και όλοι ασχολούνται με την αλιεία. Σεβόμενοι την φύση οι ψαράδες του Αμβρακικού διακόπτουν τις εργασίες τους από την 1η Ιουλίου έως τον Αύγουστο, περίοδο αναπαραγωγής, για να προστατεύσουν τον γόνο, να υπάρχουν ψάρια και για τις επόμενες γενιές.

Στην προστατευόμενη περιοχή NATURA αναπαράγονται πάνω απο 30 είδη ψαριών. Ωστόσο, λόγω στρεβλών αντιλήψεων και κοντόφθαλμων πρακτικών η υπεραλίευση είναι ένα φαινόμενο που θα οδηγήσει σε εξαφάνιση κάποιων ειδών.

Η δουλειά σκληρή των ψαράδων διαρκεί από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες έως τις έξι τα ξημερώματα, σημειώνει ο Αποστόλης Πατέντας, πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος  Κορωνησίας.

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σιώμος, οι επισκέπτες διασχίζοντας μια λουρίδα γης αισθάνονται σαν να βρίσκονται ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα.

Μόλις 25 χιλ. από την Άρτα, η Κορωνησία είναι ιδανική για όλους όσους αναζητούν ήσυχες οικογενειακές διακοπές, καλό φαγητό και ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος