Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Κώστα Ζαχαριάδη και του Άδωνι Γεωργιάδη για την εξίσωση κομμουνισμού με ναζισμό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σε ανάρτησή του, αναφέρει:
«Με αυτές τις λογικές και πολιτικές έχει γεμίσει ακροδεξιούς και έχει αποδυναμωθεί στη διεθνή σκηνή και κινδυνεύει να αποδομηθεί τώρα απ’ τους εθνικιστές και ακροδεξιούς ευρωσκεπτικιστές και εκ των έσω η ΕΕ.
Η Σοβιετική Ένωση είχε πάνω από 20.000.000 νεκρούς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κυρίως λόγω της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτά δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά, αυτοί μαζί με το αίμα των άλλων λαών της Ευρώπης και του κόσμου πότισαν το δέντρο της λευτεριάς του κόσμου από τους ναζί.
Ο Σοσιαλισμός και ο Κομμουνισμός είναι τέκνα του διαφωτισμού. Ο Μάρξ διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο ναζισμός είναι εγκληματική ιδεολογία, ντροπή της ανθρωπότητας, η πιο σκοτεινή σελίδα.
Ο πόλεμος ενάντια στους δοσίλογους μέσα στην κατοχή δεν ήταν εμφύλιος ήταν αντίσταση και αγώνας για την απελευθέρωση. Οι δοσίλογοι μετά την απελευθέρωση έγιναν τμήμα του εθνικού κορμού στο όνομα του κομμουνιστικού κινδύνου, αυτά είναι γνωστά με ονοματεπώνυμα.
Μετά το 1974 και την Συνταγματική κατοχύρωση του ΚΚΕ από τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το 1982 με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κάναμε βήματα μπροστά ως χώρα. Φαίνεται ότι θέλετε να μας γυρίσετε στις δεκαετίες του 1950-60.
Για το συγκεκριμένο…
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2008 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη γραπτή δήλωση P6_DCL(2008)0044 που πρότεινε να οριστεί η 23η Αυγούστου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού. Από τους εκλεγμένους στην Ελλάδα ευρωβουλευτές, υπέγραψαν -δηλαδή στήριξαν- τη δήλωση μόλις 3 από τους 24 και από την ΝΔ μόλις 2 από τους 8.
Μια τότε περιθωριακή άποψη στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως στο ΛΑΟΣ σήμερα έχει γίνει η επίσημη γραμμή της ΝΔ. Η υιοθέτηση της επικίνδυνης και ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενισχύει την ακροδεξιά και κανονικοποιεί το φασισμό.
1. Με αυτές τις λογικές και πολιτικές έχει γεμίσει ακροδεξιούς και έχει αποδυναμωθεί στη διεθνή σκηνή και κινδυνεύει να αποδομηθεί τώρα απ’ τους εθνικιστές και ακροδεξιούς ευρωσκεπτικιστές και εκ των έσω η ΕΕ.
— Costas Zachariadis (@CZachariadis) August 24, 2025
2. Η Σοβιετική Ένωση είχε πάνω από 20.000.000 νεκρούς στον… https://t.co/FcGhf43OKN
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος