Κομοτηνή: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 38 άτομα

Καίριο χτύπημα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην διακίνηση ναρκωτικών πέτυχε η Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, που εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε ναρκωτικά, συλλαμβάνοντας 38 μέλη του κυκλώματος.

Από την πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος και την πρόοδο των ερευνών, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, ποσότητες τις οποίες προμηθεύονταν από τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή. Διαπιστώθηκε ότι προμήθευαν με ναρκωτικά 115 άτομα.

Κομοτηνή: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 38 άτομαΕπίσης δύο εκ των συλληφθέντων μετείχαν στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, σε οχήματα και σε σημεία απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα κιλό και 608,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 502 ναρκωτικά δισκία, 342 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 10 ml χασισέλαιο, 45 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, τρία μαχαίρια, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 22 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 9.210 ευρώ περίπου και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων

Κατασχέθηκαν επίσης 2 επιβατηγά αυτοκίνητα, ένα φορτηγό αυτοκίνητο και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε κατά το χρονικό διάστημα δράσης του κυκλώματος, εκτιμάται στα 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της υπολογίζεται περίπου στα 190.000 ευρώ.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Ξάνθης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος