«Κολοσσός 22» και «Βελλερεφόντης 22»: Εντυπωσιακές στρατιωτικές ασκήσεις σε Ρόδο και Λέσβο

Array

Οι αμυντικές επιχειρήσεις στο νησιωτικό χώρο και ειδικότερα στη Ρόδο είναι ο σκοπός της στρατιωτικής άσκησης «Κολοσσός 22» που επανήλθε μετά από απουσία δύο ετών. Μία απο τις πολλές που διεξάγει το τελευταίο διάστημα ο Ελληνικός στρατός.

Πυροβολικό, άρματα μάχης, μηχανοκινητο τμήμα στρατού, πεζικό, αεροπορία, τμήματα ειδικών επιχειρήσεων και πολεμικό ναυτικό μετέχουν στην άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» 22. Η άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Κατταβιάς στη Ρόδο παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και του Α/ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση.

Μέσω της άσκησης αυτής η Ελλάδα απαντά στην απαίτηση της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, με τις ασκήσεις ετοιμότητας στο ανατολικό Αιγαίο. Στην άσκηση «Κολοσσός 22» που πραγματοποιήθηκε σε ρεαλιστικές συνθήκες και με αληθινά πυρά- πήραν μέρος και τα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων, και το αποτέλεσμα ήταν όντως εντυπωσιακό.

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο σύνολό τους εγγυώνται την εδαφική ακεραιτότητα, την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία των Ελλήνων», δήλωσε από το πεδίο της άσκησης ο  στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Νυχτερινή άσκηση στο βόρειο Αιγαίο

«Κολοσσός 22» και «Βελλερεφόντης 22»: Εντυπωσιακές στρατιωτικές ασκήσεις σε Ρόδο και Λέσβο

Παράλληλα στην Λέσβο ολοκληρώθηκε η άσκηση νυχτερινή άσκηση «Βελλερεφόντης», παρουσία του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη ως εκπρόσωπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 22 – ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 98 ΑΔΤΕ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος