Κοινοτάρχης Αγίας Βαρβάρας Βέροιας στο Πρώτο: Ο 37χρονος ιερομόναχος απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον νέο ιερέα (audio)

Νέες αποκαλύψεις για το “βίο και την πολιτεία” του 37χρονου ιερομόναχου ο οποίος προέβη στην πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη. “Δεν πέσαμε από τα σύννεφα με όσα ακούσαμε. Απλώς δεν περιμέναμε ότι θα φράσει και σε αυτό το σημείο”, τόνισε ο Σπύρος Κωτσιαντής, πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή “Το GPS της επικαιρότητας” με τον Θάνο Σιαφάκα.

Αποκάλυψε ότι ο δράστης της επίθεσης, όταν τον έδιωξαν από την εκκλησία του χωριού, “ήταν πυρ και μανία με τον καινούργιο ιερέα που μας έφεραν και απειλούσε ότι θα στείλει ανθρώπους να τον σκοτώσουν”.

“Τον είχαμε ιερέα στο χωριό μας για ενάμισι χρόνο. Στην αρχή τον στηρίξαμε. Έπειτα από ένα μικρό διάστημα έδειξε τον πραγματικό του εαυτό με παραβατικότητες. Δημιουργούσε  προβλήματα με τους ψάλτες και κάποιους πιστούς για ασήμαντη αφορμή. Μετά άρχισε να παίρνει δανεικά από πολύ κόσμο στο χωριό – κυρίως από ηλικιωμένους – και δεν τα επέστρεφε. Το συζητήσαμε και με τον μητροπολίτη Βεροίας και να βρούμε λύση”, σημείωσε.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρέες του 37χρονου ιερέα που παρέπεμπαν σε “υπόκοσμο”. Πρόσθεσε ότι αρχικά το χωριό είχε διχαστεί για το εάν έπρεπε να μείνει ή να φύγει ο συγκεκριμένος από την ενορία. “Στη συνέχεια πήγε σε γειτονικό χωριό, στο Καλοχώρι Ημαθίας και δημιουργούσε κι εκεί προβλήματα”, πρόσθεσε ο κοινοτάρχης, σημειώνοντας ότι “τράβηξε για χρόνια αυτή η ιστορία, περιμένοντας τις αποφάσεις για την καθαίρεση από το Επισκοπικό και στη συνέχεια από το Συνοδικό δικαστήριο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος