Κοινωνικός Τουρισμός: Μηδενική συμμετοχή για διακοπές στη Β.Εύβοια

Με μηδενική χρηματική συμμετοχή και αυξημένη σε ημέρες θα είναι η διαμονή των πολιτών που θα επιλέξουν, μέσω του κοινωνικού τουρισμού, τα τουριστικά καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερα αγαπητή (δεύτερη στις προτιμήσεις των δικαιούχων μετά τη Χαλκιδική) στους ενδιαφερόμενους, τόνισε ο ίδιος, την οποία το Υπουργείο επέλεξε να στηρίξει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες του Οκτωβρίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, λέγοντας ότι χιλιάδες δικαιούχοι έχουν κάνει διακοπές χάρη σε αυτά γνωρίζοντας διαφορετικές περιοχές της χώρας μαζί με τις οικογένειες τους. Το πρόγραμμα διαρκεί δώδεκα μήνες και οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως έξι 6 διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος.

Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος