Κίνα: Μελέτη συνδέει την κατανάλωση ζάχαρης με την ανδρική τριχόπτωση

Array

Σε ένα ίσως απροσδόκητο εύρημα, οι ερευνητές έχουν συνδέσει την κατανάλωση ανθρακούχου ποτού με την ανδρική τριχόπτωση.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο  βρήκε μια νέα σχέση μεταξύ των ζαχαρούχων ποτών και της τριχόπτωσης στους άνδρες, με τα αναψυκτικά, τους τεχνητά γλυκαντικούς χυμούς και τα ενεργειακά ποτά να είναι οι κύριοι ένοχοι.

Η εργασία, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Nutrients, δεν είναι η πρώτη που εξετάζει τις επιπτώσεις των ζαχαρούχων ποτών στην υγεία. Και οι γιατροί υποψιάζονταν εδώ και καιρό μια σχέση μεταξύ της υπερβολικής ζάχαρης και της τριχόπτωσης.

Η λεπτομερής έρευνα της σύνδεσης είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Ερευνητές στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Vanke του Tsinghua εξέτασαν ανώνυμα 1.028 άνδρες ηλικίας 18 έως 45 ετών στην ηπειρωτική Κίνα, ρωτώντας τους για την κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν, αν κάπνιζαν ή έπιναν και αν είχαν προβλήματα με τα μαλλιά τους. ενώ τους κάνει και ερωτήσεις για την ψυχική τους υγεία.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Οι ερωτηθέντες με φαλάκρα έπιναν κατά μέσο όρο περισσότερα από 4 λίτρα (4.293 mililitri, για την ακρίβεια) την εβδομάδα, δηλαδή περισσότερα από δύο μπουκάλια των δύο λίτρων με ανθρακούχο χυμό όπως αυτά που διατίθενται σε όλα τα παντοπωλεία. Οι ερωτηθέντες που είχαν πλήρη τριχοειδή διακόσμηση κατανάλωναν μόνο 2.513 χιλιοστόλιτρα(ml).

Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά οι ερευνητές της Tsinghua υπέθεσαν ότι η κύρια αιτία μπορεί να είναι η τάση των ζαχαρούχων ποτών να αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα. Μελέτες διαβήτη έχουν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα φαίνεται να σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών, με τα ζαχαρούχα ποτά να αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη ή την επιδείνωση του διαβήτη.

Δεδομένου ότι αυτή η έρευνα που συνδέει τα ζαχαρούχα ποτά με την τριχόπτωση είναι προκαταρκτική, οι συγγραφείς σημείωσαν ότι χρειάζονται περαιτέρω μελέτες. Ωστόσο, είναι ένας πολύ καλός λόγος για να περιορίσετε σημαντικά τους χυμούς και τα ενεργειακά ποτά.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος