Στο Κιάτο Κορινθίας, οι ελαιοπαραγωγοί προωθούν ελαιόλαδο άριστης ποιότητας και σταφίδα σε δημοσιογράφους στο εξωτερικό.
Πρόκειται για το πρόγραμμα Precious Europe, στο πλαίσιο του οποίου, Ελβετοί, Νορβηγοί και Άγγλοι, ανακάλυψαν το “χρυσάφι” της Κορινθιακής γης.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παπαβασιλείου, Διευθυντή Ένωσης Συνεταιρισμού, η χάρη των τοπικών προϊόντων έφτασε μέχρι την διεθνή έκθεση τροφίμων στο Όσλο, τον περασμένο Μάρτιο, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον θησαυρό της Κορινθίας και να τον προσθέσουν σε δικές τους συνταγές.
Όπως τόνισε, οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν τόσο καλά το ελληνικό ελαιόλαδο όσο το ισπανικό και το ιταλικό, ενώ για την ελληνική κορινθιακή σταφίδα, νομίζουν ότι είναι κάποιος τύπος blueberry.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος