Κέρκυρα: «Βαρκαρόλα» στον Όρμο Γαρίτσας

Ο Όρμος της Γαρίτσας, το φυσικό αγκυροβόλιο της Κέρκυρας αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Μεσογείου και της Αδριατικής.

Τα ιστιοπλοϊκά, τα ταχύπλοα αλλά και τα μεγάλα σκάφη συρρέουν στο σημείο, ρίχνουν άγκυρα και οι επιβάτες τους απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην εξαιρετικά δημοφιλή περιοχή.

Η “Βαρκαρόλα”, είναι μια τοπική γιορτή των νεότερων χρόνων, που οργάνωσε το 1984 ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.) σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της σωτηρίας του νησιού από την πολιορκία των Οθωμανών το 1716 και τη νίκη των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που μαζί με τους Κερκυραίους και τους Επτανήσιους, κατάφεραν να κρατήσουν τα εδάφη της τότε Ενετικής Δημοκρατίας ελεύθερα από τους Οθωμανούς.

Ο Πέτρος Γάλλιας, που έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης που ονομάζεται “Γιορτή Θάλασσας” δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΩΡΑ ΘΕΡΙΝΗ” πως: «Εμπνευσμένοι από το γεγονός, έχουμε στήσει στον Όρμο της Γαρίτσας μία μεγάλη σκηνή, κι εκεί θα λάβει χώρα μία μεγάλη συναυλία όπερας-κλασικής μουσικής. Η Κέρκυρα φημίζεται για την παράδοσή της και στην όπερα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος