Κεφαλονιά: Επίθεση κουκουλοφόρων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Τραυματίες ο διοικητής και ένας λιμενικός

Μια περίεργη υπόθεση, με επιθέσεις κουκουλοφόρων με καδρόνια και πέτρες εναντίον σπουδαστών και λιμενικών, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά, διερευνούν οι τοπικές αρχές.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν ομάδα ατόμων εισέβαλαν στην Σχολή, επιτέθηκαν και χτύπησαν έναν από τους δόκιμους και τράπηκαν σε φυγή. Την επομένη, την Τρίτη το βράδυ, κάποιοι από τους δράστες επανήλθαν μαζί με μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, αυτή τη φορά φορώντας κουκούλες και κραδαίνοντας καδρόνια, ξύλα και πέτρες και εισέβαλαν εκ νέου στην Ακαδημία με σκοπό να επιτεθούν στους σπουδαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός επιφυλακής και ο διοικητής της Σχολής, οι οποίοι ανήκουν στο Λιμενικό Σώμα, προσπάθησαν να σταματήσουν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν. Κατά την συμπλοκή και ενώ οι κουκουλοφόροι είχαν ρίξει κάτω και χτυπούσαν τον διοικητή της Ακαδημίας, ο αξιωματικός φυλακής, προκειμένου να τον σώσει, τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε στον αέρα.

Τότε οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι δύο λιμενικοί μετέβησαν στο νοσοκομείο. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από την Αστυνομία και το Λιμενικό για να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης, με αποτέλεσμα να γίνουν 12 προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την εξέταση οπτικού υλικού, από την πρώτη επίθεση της Δευτέρας, κατά την οποία οι δράστες δεν φορούσαν κουκούλες, έχουν ταυτοποιηθεί 7 άτομα, από τους οποίους έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ότι ο ένας συμμετείχε και στην δεύτερη επίθεση.

Μεταξύ των 7 που έχουν ταυτοποιηθεί είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 4 Αλβανοί, 1 Ρομά, 1 Κεφαλονίτης και 1 Βρετανός. Έρευνες για τα αίτια των επιθέσεων διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς με τη συνδρομή και του Λιμενικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος