Καβάλα-Αγώνες τριάθλου Sprint: Το αθλητικό event με πρωταγωνιστές τα παιδιά

Με ένα εκπληκτικό αθλητικό event θα «κλείσει» τον Μάϊο ο δήμος Καβάλας, όπου θα διοργανώσει για πρώτη φορά αγώνες τριάθλου Sprint και Ολυμπιακής απόστασης, ενώ κύριος πρωταγωνιστής, εκτός από τους αθλητές, θα είναι τα παιδιά για να γνωρίσουν αθλήματα, όπως η κολύμβηση, το τρέξιμο και το ποδήλατο, ώστε να μπαίνουν από τώρα στο πνεύμα του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θεόδωρο Μουριάδη, ύστερα από τα δύο χρόνια κλεισίματος με τον κορονοϊό, έρχεται αυτό το αθλητικό δρώμενο που είναι τελείως διαφορετικό από τα συνήθη που διεξάγονται σε πόλεις της επαρχίας, ενώ ο δήμος και το Επιμελητήριο Καβάλας στάθηκαν αρωγοί για να διοργανωθούν οι αγώνες. Οι δράσεις του 1ου Blue City Multisport ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου με το Kids Running που θα πραγματοποιηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το βασικό μέρος της διοργάνωσης αρχίζει αύριο Σάββατο 28 Μάϊου με το Open Water Swimming και το Kavala Night City Run Blue, ενώ την Κυριακή 29 Μαΐου θα λάβει χώρα το Sprint και το Ολυμπιακό Τρίαθλο, στα οποία θα συμμετάσχουν κατά βάση επαγγελματίες αθλητές.

Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη, ο αγώνας αυτός είναι μία αφορμή για την προβολή της περιοχής, με την τουριστική κίνηση να κρίνεται ικανοποιητική τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την παραλιακή οδό (Εθν. Αντιστάσεως) και συγκεκριμένα μπροστά από την πλατεία Κανάρη, ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά, οι αθλητές θα κινηθούν περιμετρικά του λιμανιού της Καβάλας, για να καταλήξουν στον χώρο του Τελωνείου. Ακολούθως, θα ανηφορίσουν προς τον Φάρο της Παναγίας, θα συνεχίσουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, για να συναντήσουν το ιστορικό κάστρο της Καβάλας.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο (Καμάρες) κι από εκεί στην οδό Ομονοίας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης και, περνώντας την πλατεία Ελευθερίας, ανηφορίζουν την Ομονοίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ, απ’ όπου και θα κατηφορίσουν προς την πλατεία Καπνεργάτη και μπροστά από το Δημαρχείο και τον Δημοτικό κήπο, θα φτάσουν στην οδό Βενιζέλου, με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος