Κάτοικοι κινδύνεψαν λόγω των θυελλωδών ανέμων στην Πέλλα

Στη Ροδονιά Αριδαίας δέντρο ξέσπασε από τους ισχυρούς ανέμους σε κολώνα της ΔΕΗ και αμέσως ξέσπασε πυρκαγιά. Παρακείμενο σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες. Περισσότεροι από 15 πυροσβέστες προσπαθούσαν επί ώρες να τη κατασβέσουν.

Κάτοικοι κινδύνεψαν καθώς σκεπές σπιτιών έφυγαν και προσγειώθηκαν σε διπλανά σπίτια. Στα γειτονικά χωριά δέντρα έπεσαν στη μέση του δρόμου.

Στη Κέρκυρα θυελλώδης άνεμοι έντασης 9-10 μποφόρ παρέσυραν σκαλωσιά που έπεσε στο οδόστρωμα ενώ η πυροσβεστική απομάκρυνε κλαδιά και πεσμένα δέντρα.

Περιορισμένες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στο Σκριπερό και στον Αγ.Στέφανο Σινιών.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Φλώρινα. Ολη η πόλη έχει ντυθεί στα λευκά . Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος με συνέπεια ολιγόλεπτες διακοπές. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Φλώρινα, Πρέσπες και Αμύνταιο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χιονόπτωση σημειώθηκε στο δήμο Λαγκαδά στα ορεινά χωριά Σοχός, Ασκός, Βερτίσκος ενώ τα σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά. Λευκό το τοπίο στην Αρναία και σε όλη την ορεινή Χαλκιδική.

Από τα μεσάνυχτα βρίσκεται αγκυροβολημένο εντός του όρμου της Μήλου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός στο οποίο επιβαίνουν 160 επιβάτες. Το πλοίο λόγω των σφοδρών ανέμων δεν μπόρεσε να προσδέσει στα λιμάνια της Σίφνου και της Μήλου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ – ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος