Για έλλειψη πρότασης συμφωνίας με την ΕΕ κατηγορείται ο Μ. Τζόνσον (video)

Κρίσιμες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον θα προσπαθήσει να πείσει αυτή την εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ότι η απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου επί πέντε εβδομάδες ήταν νόμιμη.

Στην 3ημερη δίκη, η οποία ξεκινά σήμερα, θα εκδικαστούν δυο υποθέσεις για το ίδιο θέμα, αν η απόφαση ακολουθήσει τους δικαστές της Σκωτίας, τότε η Βουλή αναμένεται να ανοίξει άμεσα.
Τα βρετανικά μέσα έχουν ως θέμα κατά πόσο η δικαστική εξουσία παρεμβαίνει στην πολιτική, ή όχι, όταν αφορά συνταγματική κρίση και παράνομη διαδικασία.

Επιπλέον ο βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το υπουργικό του συμβούλιο για τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Γιούνκερ, αλλά και τον ομόλογό του στο Λουξεμβούργο. Είναι γνωστό ότι ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Βρετανία δεν έφερε καμία πρόταση για συμφωνία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός συμφώνησε σήμερα με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να εργασθούν δραστήρια και αποφασιστικά για να επιτύχουν μια συμφωνία για το Brexit και θα συζητήσουν το θέμα όταν συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Ο Τζόνσον και η Μέρκελ συμφώνησαν επίσης πως υπάρχει ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην περιοχή του Περσικού και πως έχουν μια κοινή προσέγγιση στο θέμα του Ιράν.

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή αποχή του Τζόνσον από τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο, μερίδα των βρετανικών μέσων και πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος κάνουν λόγο για ταπείνωση και γελοιοποίησή του από τον ομόλογό του στο Λουξεμβούργο. Κατηγορείται επίσης ο βρετανός πρωθυπουργός για κακό χειρισμό της επικοινωνιακής του πολιτικής και για έλλειψη πρότασης για συμφωνία με την ΕΕ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος