Καθ΄οδόν για το καρναβάλι: Στους δρόμους οι εκδρομείς του τριημέρου – Τα πρωτεία στην επισκεψιμότητα έχει η Πάτρα

Σύνοψη
  • Σ' εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας με την κίνηση να είναι αυξημένη στις εξόδους της Αττικής.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα έφυγαν από την Αττική 95.867 οχήματα
  • Από Αττική και Βόρειο Ελλάδα θα αναχωρήσουν σήμερα (16/3) 120 δρομολόγια με προορισμό την Πάτρα

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς. Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 π.μ. της Παρασκευή έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου έχουν περάσει από την Αθηνών – Κορίνθου 53.835 αυτοκίνητα και 42.041 από την Αθηνών – Λαμίας.

Η Πάτρα κατέχει τα πρωτεία στις επιλογές μικρών και μεγάλων. Από Αττική και Βόρειο Ελλάδα θα αναχωρήσουν σήμερα 120 δρομολόγια με προορισμό την Πάτρα ενώ ακόμα και αύριο στην Πάτρα θα φτάσουν περισσότερα από 30 δρομολόγια από την Αθήνα.

Η Πάτρα περιμένει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μιχάλης Βασιλάκης. Απόψε γίνεται η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 18:30. Συμμετέχουν 181 πληρώματα με περίπου 60.000 καρναβαλιστές τόσο στη νυχτερινή όσο και στην αυριανή μεγάλη παρέλαση. Σήμερα και ο καθιερωμένος σοκοκαλοτοπόλεμος. Περίπου 60.000 σοκολάτες και μπάρες θα πετάξουν και φέτος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγές: ΕΡΤΝews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Άρχισε η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο της Αποκριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος