Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συναυλίας ο Κάρλος Σαντάνα – Απομακρύνθηκε με φορείο από τη σκηνή (video)

Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας, Κάρλος Σαντάνα. Ο κορυφαίος καλλιτέχνης έπεσε στη σκηνή του Pine Knob Music Theatre με τους συνεργάτες του να σπεύδουν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Το ιατρικό προσωπικό περιέθαλψε τον 74χρονο και άμεσα μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του τοπικού νοσοκομείου της McLaren Clarkston για παρακολούθηση.

Λίγες ώρες αργότερα ο Σαντάνα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι «ξέχασε να φάει και να πιει νερό» και «έτσι αφυδατώθηκα και λιποθύμησα» ενώ και ο μάνατζερ του, Michael Vrionis, είπε ότι ο μουσικός τα πήγαινε καλά, ωστόσο πρόσθεσε ότι μια παράσταση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 6 Ιουλίου στο Burgettstown της Πενσυλβάνια, «θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία».

Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συναυλίας ο Κάρλος Σαντάνα – Απομακρύνθηκε με φορείο από τη σκηνή (video)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο θρύλος του ροκ Κάρλος Σαντάνα κυριεύτηκε από θερμική εξάντληση και αφυδάτωση ενώ βρισκόταν στο υπαίθριο αμφιθέατρο στο Κλάρκστον, περίπου 40 μίλια βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Σημειώνεται πως οι θερμοκρασίες στην περιοχή ήταν υπερβολικά ζεστές και υγρές.

Ο 74χρονος μουσικός ήταν περίπου 55 λεπτά στο σόου όταν άρχισε να παρουσιάζει το “Joy”, μια συνεργασία με τον Chris Stapleton που κυκλοφόρησε το 2021 Blessings and Miracles. Αφού περιέγραψε το τραγούδι ως «μυστική ιατρική μουσική για να θεραπεύσει έναν κόσμο μολυσμένο από φόβο», ο Santana και το συγκρότημα του ξεκίνησαν το τραγούδι με τον κιθαρίστα να καταρρέει λίγο μετά.

Ο κιθαρίστας κάθισε σε ένα σημείο της σκηνής και φάνηκε να λιποθυμά. Η παράσταση διακόπηκε αμέσως και λίγο μετά τοποθετήθηκε μια κουρτίνα στη σκηνή για να κρύψει τον κιθαρίστα από τα μάτια του πλήθους. 20 λεπτά μετά το περιστατικό, ο Santana απομακρύνθηκε από τη σκηνή με φορείο. Το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον μουσικό να χαιρετίζει τους θαυμαστές του καθώς έφευγε.

«Κυρίες και κύριοι, όπως μπορείτε να δείτε, έχετε μια σοβαρή ιατρική έκτακτη ανάγκη. Ας μοιραστούμε τις προσευχές μας… Το χρειαζόμαστε τώρα… Παρακαλώ στείλτε το φως και την αγάπη σας σε αυτόν τον άντρα» ανέφερε στο κοινό μετά από αρκετά λεπτά, ο διευθυντής της περιοδείας από τη σκηνή.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο ο Santana υποβλήθηκε σε «επέμβαση καρδιάς» που προκάλεσε την ακύρωση πολλών παραστάσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος