Η κα Kατερίνα Μόσχου, είναι μία νέα γυναίκα που αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρά της. Μετακόμισε λοιπόν από την Αθήνα στην Πάρο, τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα της, και έφτιαξε το Πάριον Τυροκομείο, με θυσίες, αφοσίωση και πολλή δουλειά.
Όπως λέει η κα Μόσχου, έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής εργασίας σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε Αθήνα και Κύπρο, ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στον τόπο της και να κάνει πραγματικότητα το μεράκι της. Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει παραδοσιακά τυριά με γάλα από ντόπιες κατσίκες και τριακόσια πρόβατα που εκτρέφει η ίδια, τα οποία ταΐζει αποκλειστικά με τροφές που έχει καλλιεργήσει σε χωράφια του νησιού.
Η κατάσταση στην Πάρο από τότε που άρχισε να φτιάχνει το τυροκομείο, στο οποίο επένδυσε όλο της το μέλλον, έχει αλλάξει δραματικά, υποστηρίζει. Μετά το τέλος της καραντίνας, η υπερβολική ανάπτυξη του τουρισμού και η ασύδοτη δόμηση κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή των ατόμων που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ο πρωτογενής τομέας απειλείται, και όχι μόνο στο νησί. Οι συνθήκες στα νησιά γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές και σε λίγο δεν θα υπάρχουν χώροι για καλλιέργεια, ενώ οι κτηνοτροφικές μονάδες σε περιοχές που κάποτε ήταν ερημικές, σήμερα βρίσκονται σε κλοιό δόμησης, γιατί γύρω τους χτίζονται τουριστικά καταλύματα, κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Μόσχου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος