Καταναλωτές καταγγέλλουν αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου

Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για αλλαγές από τους παρόχους στα σταθερά τιμολόγια. Για το θέμα παρενέβη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή δίνει οδηγίες στους πελάτες.

Καταναλωτής λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ3: «Ήμουν σε ένα πρόγραμμα Α και ξαφνικά επειδή δεν μπόρεσα και ήμουν στο νοσοκομείο, μου αλλάξαν το πρόγραμμα και το πήγαν εκεί που θέλαν αυτοί. Και μου ήρθε ένας τεράστιος λογαριασμός».

Η αλλαγή, όπως καταγγέλλει, έγινε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

«Με πήραν τηλέφωνο και τους είπα λόγω ότι θα μπω στο νοσοκομείο, δεν μπορώ να ρθω. Λέει θα κάνουμε σιωπηλή ανανέωση κι όταν θα μπορέσω να περάσω από κει να κάνουμε και τα συμβόλαια, να τα υπογράψω κιόλας. Και με το γυρίσαν από μόνοι τους. Και τώρα είναι κυμαινόμενο; Είναι κυμαινόμενο. Εφόσον δεν υπέγραψα, γιατί μου αλλάξαν το πρόγραμμα;», αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών αναφέρει:

«Έπρεπε να υπάρχει σε ένα ξεχωριστό σημείο, υπογραμμισμένο με μεγάλα γράμματα, με ένα περίγραμμα που να λέει προσοχή καταναλωτή αλλάζουμε το συμβόλαιο. Ή να του στείλουν μια επιστολή, ή με ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ΡΑΕ η ίδια είχε πάρει μια απόφαση, ότι αλλάζει ο τρόπος και της ενημέρωσης και των συμβολαίων, πρέπει να μας δίνουν τα πλήρη στοιχεία, ενσωματώνοντας νομοθεσία ευρωπαϊκή. Δόθηκε μια τετράμηνη παράταση να συνεργαστούν οι εταιρείες που πουλάνε. Τώρα λένε ότι ζητάνε κι άλλη»

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών παροτρύνει τους πελάτες να προχωρούν σε έγγραφες καταγγελίες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος