Καταγγελία μητέρας για κακομεταχείριση του ΑμεΑ γιου της στην Κέρκυρα

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία στην οποία προέβη η μητέρα ενός ατόμου με αναπηρία στην Κέρκυρα. Υποστήριξε πως ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο την κατέβασαν από πλοίο ημερήσιας κρουαζιέρας που είχε προορισμό τους Παξούς, στο νότιο λιμάνι της Κέρκυρας, όταν επιβάτες παραπονέθηκαν για τον γιο της.
Η μητέρα προέβη σε καταγγελία προς το γραφείο του πρωθυπουργού, το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και το Λιμεναρχείο, αναφέροντας ότι κάποια στιγμή την πλησίασε, ο κατά δήλωση του μηχανικός του πλοίου και της είπε ότι θα τους αποβιβάσουν στο λιμάνι της Λευκίμμης «γιατί το παιδί της ενοχλούσε τους άλλους επιβάτες».

Όπως δήλωσε η κ. Μπήλιω  Καβαλιεράτου «Ήρθε κάποιος από το πλοίο και μου είπε ότι ενοχλεί, ότι παραπονέθηκαν επιβάτες και σε ένα τέταρτο πιάνουμε στη Λευκίμμη και να κατεβεί. Εντάξει λέω εγώ, να κατεβούμε. Έχω και μια αξιοπρέπεια, δεν μπορώ να κάτσω σε ένα μέρος που δε μας θέλουν. Όταν μπήκαμε στο καραβάκι ο Θεόφιλος ήταν ήσυχος, μετά από τη χαρά του ανέβηκε στο κατάστρωμα. Επειδή μιλάει λίγο πολύ και όχι καθαρά, φαίνεται κάποιους ενόχλησε».

Ο 35χρονος Θεόφιλος, ήταν μέχρι πριν από 5 χρόνια βαρύτονος στην Λυρική Σκηνή. Ωστόσο, μία αναπάντεχη αρρώστια του προκάλεσε σοβαρές εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, με δυσκολίες πλέον στην ομιλία και την επικοινωνία του με τους άλλους ανθρώπους.

Η μητέρα του τόνισε χωρίς να μπορεί να κρύψει την απογοήτευση της για το συμβάν πως «Είναι ένα παιδί που έχει πάθει μηνιγγοεγκεφαλίτιδα και έχει γυρίσει πάλι στα παιδικά του χρόνια».

Διαφορετική εκδοχή δίνει για το περιστατικό η εταιρία που λέει ότι μητέρα και γιος κατέβηκαν οικειοθελώς. Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι ουδέποτε, οποιοσδήποτε από το πλοίο ζήτησε, πόσο μάλλον ανάγκασε την οικογένεια να κατέβει στη Λευκίμμη. Αντίθετα, έγινε σύσταση για την ασφάλεια του ίδιου του 35χρονου προς τη μητέρα να μην μετακινείται τόσο πολύ με αποτέλεσμα η ίδια να ζητήσει την αποβίβασή της, επειδή δεν μπορούσε να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ο Θεόφιλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος