Καταδικάστηκαν αντιδήμαρχος και υπάλληλος του Δ. Καλαμαριάς για το θάνατο 71χρονου

Ένοχοι για τον θάνατο ενός μέλους συνεργείου 71 ετών, που εκτελούσε κοινωφελή εργασία το 2017 κρίθηκαν ο τότε αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς και ο επιστάτης του. Το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, επιβάλλοντας στον πρώτο ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στον δεύτερο 18 μηνών. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά και ανέστειλε τις ποινές τους.

Ο άτυχος ηλικιωμένος παρείχε κοινωφελή εργασία προς έκτιση μετατραπείσας ποινής και, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν διέθετε ειδίκευση στην κοπή δένδρων ούτε είχε εφοδιαστεί με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως κράνος, φωσφορούχο γιλέκο, ειδικά υποδήματα και γάντια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη σε ιδιόκτητο κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Χαλκίας και Κιουπτσίδου, όταν ο 71 ετών άνδρας, μέλος συνεργείου, καταπλακώθηκε από τον κορμό φοίνικα που είχε κόψει προηγουμένως άλλος εργάτης, μέλος του ίδιου συνεργείου. Μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε έξι μέρες αργότερα.

Απολογούμενοι, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Για την υπόθεση, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε ποσό ύψους 100.000 ευρώ στους οικείους του θανόντος για ψυχική οδύνη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος