Κατ’ οίκον εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στην Ροδόπη  

Αυξάνεται η ζήτηση για εμβολιασμούς το τελευταίο διάστημα στον νομό Ροδόπης και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο, κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους.

Ως αποτέλεσμα των έντονων εμβολιαστικών αναγκών που υπάρχουν κλιμάκια ιδιωτών γιατρών, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ μεταβαίνουν επί τόπου. Στο χωριό Αμβροσία στου δήμου Ιάσμου με περίπου 400 κατοίκους έφτασε η γιατρός Βούλα Ελευθεριάδου,  η οποία εμβολιάζει όλες τις ομάδες των κατοίκων από τα ορεινά έως και τα πεδινά του νομού, που αδυνατούν να μεταβούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Η κ. Ελευθεριάδου, όπως λέει, εντάχθηκε στο πρόγραμμα των ιδιωτών γιατρών που ξεκίνησε προ τριμήνου, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια του  ΕΣΥ. Φτάνοντας ακόμη και στα χωριά κοντά στην ελληνο-βουλγαρική μεθόριο, διαπίστωσε πως οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν με προθυμία. «Τα τηλέφωνα για τα ραντεβού έχουν σπάσει. Η ζήτηση είναι πολλή μεγάλη», τονίζει. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι τα εμβόλια είναι η μόνη λύση απέναντι στον ιό και «οι ηλικίες είναι άνω των 60 ετών».

Σύμφωνα με την κ. Ελευθεριάδου, η πανδημία ανέδειξε κάποια προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και τα οποία πρέπει να καλυφθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος