Καστοριά: Ξαναζεσταίνει την “παγωμένη” γουνοποιία η συνεργασία με τη Ν.Κορέα

«Ευκαιρία» για εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων γουνοποιίας δόθηκε στην Καστοριά, καθώς ξεκίνησε δειλά-δειλά η συνεργασία με αγοραστές ισχυρών ομίλων  από τη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

Έπειτα από τρία χρόνια αδράνειας, οι πύλες του εκθεσιακού Κέντρου Γούνας στην Καστοριά, άνοιξαν για μία 25μελή εμπορική αποστολή από τη Νότια Κορέα, με σκοπό τη διερεύνηση συνεργασιών.
Τα 25 μέλη της εμπορικής αποστολής, εκπροσωπούν 14 μεγάλες επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας. Κατά την παραμονή τους στην Καστοριά, πήραν μέρος σε 100 btb συναντήσεις με επιχειρηματίες και πραγματοποίησαν 20 επισκέψεις σε τοπικά εργοστάσια. Ήδη έχουν κλειστεί δεκάδες συμφωνίες με Έλληνες επιχειρηματίες.
Η ελληνική γουνοποιία, με περίπου 2.000 επιχειρήσεις στην Καστοριά και το Βόιο Κοζάνης, αποτελούσε για πολλά χρόνια μία σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Οικονομική κρίση, πανδημία κόβιντ και πόλεμος, έφεραν τους επιχειρηματίες σε απόγνωση και σήμερα, το άνοιγμα στην αγορά της Νότιας Κορέας, φαίνεται για εκείνους σαν φως στο τούνελ.
Οι 25 νοτιοκορεάτες επιχειρηματίες φεύγουν από την Καστοριά με εικόνες όχι μόνο από την γούνα, αλλά και από τις ομορφιές της περιοχής. Ίσως αυτή η πρώτη επίσκεψη, να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μίας νέας συνεργασίας που θα συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας και της τουριστικής δραστηριότητας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος