Κάνσας:Συνελήφθησαν τρεις άνδρες που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση

Οι αρχές του Κάνσας συνέλαβαν την Παρασκευή, τρεις άνδρες τους οποίους κατηγορούν ότι συνωμοτούσαν με σκοπό τη διάπραξη μιας βομβιστικής επίθεσης με στόχο ένα κτίριο στο δυτικό τμήμα της πολιτείας όπου ζούσαν 120 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Σομαλία, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ένα από τα διαμερίσματα ως τζαμί, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Οι τρεις άνδρες, ο Κέρτις Άλεν, 49 ετών, ο Γκάβιν Ράιτ, 49, και ο Πάτρικ Γιουτζίν Στάιν, 47, κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τη χρήση ενός όπλου μαζικής καταστροφής στο Γκάρντεν Σίτι του Κάνσας, ανέφερε ο Τομ Μπιλ, υπηρεσιακός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Περιφέρειας του Κάνσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουίτσιτα. Σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι είναι μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι ομοσπονδιακές, οι πολιτειακές και οι τοπικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με το σχέδιο των τριών επί οκτώ μήνες, καθώς οι ύποπτοι έκαναν κατόπτευση των πιθανών στόχων τους, συγκέντρωναν οπλισμό και εκρηκτικές ύλες και συνέτασσαν ένα μανιφέστο που θα δημοσιευόταν μετά την επίθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πολλοί πολίτες του Κάνσας μπορεί να το θεωρήσουν απίστευτο, όπως και εγώ, ότι τέτοια πράγματα συνέβησαν εδώ, ανέφερε ο Μπιλ.

Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος