Καναδάς: Δέκα νεκροί και έντεκα αγνοούμενοι από το ναυάγιο ισπανικού αλιευτικού λόγω κακοκαιρίας

Ανταπόκριση – Ισπανία: Δώρα Μακρή

Τους δέκα (10) έχουν φθάσει οι νεκροί ενώ αγνοούνται επιπλέον 11 ναυτικοί από το ναυάγιο ισπανικού αλιευτικού στις ακτές του Καναδά. Επιπλέον τρεις ναυτικοί διασώθηκαν όμως βρισκόταν σε κατάσταση υποθερμικού σοκ λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας των υδάτων στην περιοχή.

Η αγωνία μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες για τους συγγενείς και τις οικογένειες των ναυτικών στην βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα στη Γαλικία μία από τις περιοχές της Ισπανίας με παράδοση στην αλιεία.

Το ισπανικό αλιευτικό Villa de Pitanxo (Βίγια ντε Πιτάντσο) ναυάγησε τα ξημερώματα της Τρίτης στα νερά του Terranova, ενός νησιού στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής του Καναδά αφού προηγουμένως εξέπεμψε sos. Στο πλοίο, με έδρα την Γαλικία της Ισπανίας ταξίδευαν 24 ναυτικοί, 16 Ισπανοί κυρίως από την Γαλικία και οι υπόλοιποι από το Περού και την Γκάνα σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία.

Από την πρώτη στιγμή 8 πλοία ισπανικά, πορτογαλικά και καναδικά αναζητούν τους αγνοούμενους όμως οι ελπίδες λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες. Η κακοκαιρία είναι έντονη στην περιοχή και τα κύματα φθάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Το Villa de Pitanxo, αλιευτικό μήκους 50 μ. και πλάτους 10 μ., ψάρευε στους ψαρότοπους της Οργάνωσης Αλιείας του Βορειοδυτικού Ατλαντικού (NAFO) “με πολύ έμπειρο πλήρωμα” όπως επισημαίνει η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Στην ισπανική Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος