Καμπάνια για την ηλεκτρονική σήμανση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από τον δήμο Ωραιοκάστρου και τo Zero Stray Pawject

Καμπάνια για την ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με την τοποθέτηση ειδικού microchip μέσω ειδικής επιδότησης υλοποιεί η αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, του δήμου Ωραιοκάστρου σε συνεργασία και με την οικονομική χορηγία της Μη Κερδοσκοπικής Φιλοζωικής Οργάνωσης Zero Stray Pawject.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Κομνηνών 76, Ωραιόκαστρο).

Καμπάνια για την ηλεκτρονική σήμανση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από τον δήμο Ωραιοκάστρου και τo Zero Stray Pawject

Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία υπό την διαχείριση του Υπουργείου Εσωτερικών το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), ένας σημαντικός πυλώνας παρακολούθησης και ελέγχου των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, ο Δήμος Ωραιοκάστρου προσκαλεί τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ή/και εργασίας να προσέλθουν με δική τους μέριμνα στα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία και να σημάνουν ηλεκτρονικά τα σκυλιά και τις γάτες τους, μέσω τοποθέτησης ειδικού microchip. Η συγκεκριμένη υποχρέωση απορρέει από το Ν. 4830/2021. Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 300 ευρώ στους αμελείς ιδιοκτήτες, αν σε έλεγχο από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας προκύψει ότι το ζώο τους δεν έχει σημανθεί ηλεκτρονικά.

Για την προώθηση της ηλεκτρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος