Kαμίνι παραμένει η χώρα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι Περιφέρειες

Σύνοψη
  • Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • Οι μέγιστες τιμές των θερμοκρασιών θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Πολύ υψηλές θα είναι και σήμερα οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να πλησιάζει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου δίνοντάς μια «γεύση» για τα ελληνικά καλοκαίρια της κλιματικής κρίσης μια και ο παρατεταμένος καύσωνας συμπλήρωσε την 12η ημέρα.

Σε ισχύ παραμένουν και σήμερα τα έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Eιδικότερα, υπάρχει υποχρεωτική παύση εργασιών από τις 12 μέχρι τις 5 το απόγευμα για όσους πραγματοποιούν εργασίες χειρωνακτικές, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, σε σημεία στα οποία υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Το όριο αυτό πέφτει στους 38 βαθμούς για όσους εργάζονται σε ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνες. Υπάρχει επίσης δυνατότητα τηλεργασίας, εφόσον η φύση της εργασίας το επιτρέπει για ιδιωτικούς υπαλλήλους και για όλους όσοι ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα.

Μέχρι την Κυριακή οι υψηλές θερμοκρασίες

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με ισχυρούς ανέμους θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά στους 38 με 39 βαθμούς. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 39 με 42 βαθμούς. Στο Ιόνιο το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη στους 36 με 39 βαθμούς. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία από 29 έως 38 με 39 βαθμούς. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη πρόσκαιρες νεφώσεις τo μεσημέρι απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 12 περιοχές

Kαμίνι παραμένει η χώρα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι Περιφέρειες

Αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς βρίσκονται και σήμερα αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα), Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρο), Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Ικαρία) και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος