Η παιδική αθωότητα που χάνεται…Μικρά κορίτσια παίζουν με καλλυντικά αντί με κούκλες – Τα πρότυπα θέτουν οι influencers 

Μία καταιγίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στροβιλίζεται γύρω από τον τομέα της ομορφιάς και σπέρνει τον πανικό στα καταστήματα καλλυντικών.
Σύμφωνα με την κα Φανή Αρμπατζόγλου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, δεκάχρονα κορίτσια ασχολούνται με εμμονή με τα καλλυντικά, αντί να παίζουν με κούκλες, με αποτέλεσμα να χάνεται το στάδιο της μετάβασης στην ενήλικη ζωή. “Τα κορίτσια μπαίνουν πολύ γρήγορα στην ενηλικίωση κι έτσι χάνεται το πολύ σημαντικό αυτό κομμάτι, στα social προβάλλεται πολύ η εικόνα, πρέπει ο γονιός να έχει τη διάκριση, η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται από μία διαταραχή ναρκισσιστική. Τα μικρά κορίτσια, αντί να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι, ασχολούνται με πράγματα που αφορούν άλλες ηλικίες…πρέπει να αρχίσει η ψυχοεκπαίδευση ώστε τα παιδιά να έχουν διάκριση και να μην ακολουθούν τυφλά τα trends της εποχής και να μην αντιγράφουν πρότυπα που δεν έχουν καλή βάση, πρέπει να διαφοροποιηθούν από την οικογένεια για να βρουν την ταυτότητά τους ως μονάδα στην εφηβεία, για να δουν πώς θα σταθούν αργότερα στην κοινωνία”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο ρόλο, επισημαίνουν οι ειδικοί, παίζουν οι infuencers που θέτουν τα πρότυπα, με την προβολή να είναι εστιασμένη στην εικόνα, παρακάμπτοντας την ουσία.

Όπως τόνισε η κα Μπέτυ Λαζαρίδου, Διευθύντρια Δερματολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, κορίτσια κάτω των 12 ετών κατακλύζουν τα καταστήματα ομορφιάς. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που διαμόρφωσαν οι tik tokers και οι influencers, ενώ υπάρχουν 17χρονες που ζητούν την τοποθέτηση υαλουρονικού στο πρόσωπο.

“Βλέπουμε περιστατικά με εξ’ επαφής δερματίτιδες στα πολύ ευαίσθητα εφηβικά δέρματα, καθώς, ειδικά τα προϊόντα με ρετινόλη είναι πολύ βαριά για τα νεανικά δέρματα, μπλοκάρουν τους πόρους και δημιουργούν φαγέσωρες και πρόωρη ακμή στα παιδιά”, είπε η κα Λαζαρίδου, προσθέτοντας ότι μία επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς ο γιατρός μπορεί να εξηγήσει στο παιδί πόσο κακό μπορούν να κάνουν στο πρόσωπό τους με την εφαρμογή αυτών των προϊόντων, ενώ αυτό που συστήνουν είναι η εφαρμογή μίας ελαφριάς κρέμας και χρήση αντιηλιακού από την ηλικία των 16 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος